Tork_Coreless_T7_White_from_side_Woman_standing_original.tif

Mniej znaczy więcej – nowy system papieru toaletowego Tork Midsize bez gilzy

11/06/2019

Mniej znaczy więcej – nowy system papieru toaletowego Tork Midsize bez gilzy

Rosnące oczekiwania i przepisy europejskie stawiają coraz wyższe wymagania w zakresie zrównoważonego rozwoju. Przedsiębiorstwa dążą do ograniczania ilości odpadów i emisji dwutlenku węgla. Essity, właściciel marki Tork, jest uznanym liderem w dziedzinie zrównoważonego rozwoju. Tork nieustannie pomaga klientom inwestując w innowacyjne rozwiązania, które wspierają cele biznesowe, poprawiają komfort pracy i zmniejszają negatywny wpływ na środowisko. W tym celu Tork opracował system papieru toaletowego Tork Midsize bez gilzy, pozwalający zmniejszyć ślad węglowy w porównaniu z tradycyjnym papierem toaletowym o 11%[i].

System Tork Midsize bez gilzy to 100% papieru toaletowego. Marka Tork zrezygnowała z gilzy, aby menedżerowie obiektów mogli zmniejszyć ilość odpadów, ograniczyć emisję dwutlenku węgla i poprawić wydajność ekip sprzątających.

Używanie bezgilzowych rolek pozwala:

·         88% zmniejszyć ilość odpadów z papieru toaletowego*

·         zredukować ilość odpadów o 1000 kg rocznie*

·         zużyć rocznie 3000 mniej worków na odpady*

- Jesteśmy naprawdę zadowoleni z wyników, które pokazują, że skupianie się na innowacjach korzystnie wpływa nie tylko na naszych klientów, ale także na środowisko - mówi Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager marki Tork.

Bezgilzowa rolka papieru toaletowego Tork Midsize jest innowacyjnym sposobem na zmniejszenie ilości odpadów z toalet, a mniej odpadów oznacza więcej czasu i pieniędzy. Tradycyjne rolki konsumenckie mają zwykle 18–25 metrów długości i często projektowane są tak, aby wyglądać na większe, niż są
w rzeczywistości. Jedna rolka bez gilzy to 113 metrów 2-warstwowego papieru.

Papier toaletowy Tork Midzsize bez gilzy oraz podwójne dozowniki zapewniają nie tylko dłuższy czas korzystania z papieru i mniej odpadów, lecz przyczyniają się również do zadowolenia gości. Dozownik Tork do papieru Midsize bez gilzy zajmuje niewiele miejsca na ścianie, mieszcząc 2 kompaktowe wkłady o długości 9 tradycyjnych rolek papieru toaletowego. Ponadto dozownik można w dowolnym momencie łatwo uzupełnić, co zapewnia elastyczną
i wydajną konserwację.

W restauracji, na uniwersytecie czy w ogromnym biurowcu – Tork pomaga personelowi skupić się na tym, co naprawdę ważne – na gościach. Marka namawia do porzucenia tradycyjnych rozwiązań i wypróbowania nowego systemu papieru toaletowego Tork Midsize bez gilzy.

[i] LCA zatwierdzone przez SweRea – Sweden Research

*Porównanie średniej ilości odpadów przy użyciu rolek Tork Coreless i konwencjonalnych rolek toaletowych w budynku biurowym zatrudniającym 1300 pracowników

Osoba kontaktowa

wnizio2.jpg