Dining.tif

Świat za szklaną ścianą

Niewiele miejsc pracy podlega tak rygorystycznym zasadom higieny, jak kuchnie eleganckich restauracji. SCA z dumą zaopatruje w higieniczne produkty z serii Tork Elevation jedną z najbardziej znanych kuchni świata: restaurację Geranium w Kopenhadze (Dania).

Geranium – partner biznesowy Tork od 2010 roku – to jeden z najbardziej ekskluzywnych lokali w Danii. Szef kuchni i współzałożyciel Rasmus Kofoed trzykrotnie uczestniczył w prestiżowych mistrzostwach świata Bocuse D’Or i w 2011 roku zdobył upragniony złoty medal. Ponadto jego partner Sören Ledet został uznany za najlepszego kelnera Europy w konkursie Coupe Baptiste w 2012 roku.


Całkowita pewność i odpowiednie narzędzia

Geranium mieści się na 8. piętrze kopenhaskiego stadionu Parken. Lokal łączy różnorodność dań z oszałamiającą panoramą miasta. Goście hotelowi zachwycą się także niebywałym wnętrzem restauracji: lokal słynie z potężnej, szklanej ściany, która oddziela salę jadalną od kuchni. W ten sposób dba o najwyższy poziom higieny i dowodzi niezachwianej wiary w swoje metody przyrządzania dań. 

„Naszym priorytetem jest zadowolenie i dobre samopoczucie gości. Pod tym względem ich wymagania względem ekskluzywnych restauracji są dużo wyższe. Naszym zadaniem jest dbanie o niezawodny, profesjonalny personel, który autentycznie troszczy się o zapewnienie higienicznych warunków dla naszych gości, udostępniając im właściwe narzędzia i warunki” – wyjaśnia partner, Sören Ledet.


Pionierzy transparentności w trosce o higienę 

W większości restauracji goście nie są w stanie ocenić, jak kuchnia obchodzi się z jedzeniem, ale szklana ściana w Geranium sprawia, że klienci doskonale widzą, co dzieje się w kuchni. 

„Ta ściana pozwala naszym gościom zobaczyć świat oczami szefa kuchni. Mogą łatwo dostrzec, że starannie przygotowujemy posiłki i pracujemy w higienicznej kuchni najwyższej jakości. Nasze zasady pracy w kuchni są transparentne, a wszystkie szczegóły, które składają się na metody pracy zostały zoptymalizowane, abyśmy mogli zaspokajać wysokie oczekiwania zarówno w kwestii higieny, jak i jakości”.


Tu nie ma miejsca na błędy 

Kuchnię Geranium wyposażono w produkty z serii Tork Elevation

„W ekskluzywnej restauracji błędy są niedozwolone. Nasi projektanci odpowiadali za wybór produktów higienicznych. Ważne było zatrudnienie specjalistów, którzy nie tylko rozumieją zasady pracy w kuchni, ale także bardziej zaawansowane potrzeby, jak sposoby utrzymania higieny. Projektanci uwzględnili wszystkie czynniki, gdy projektowali kuchnię, wybierali dostawcę rozwiązań i określali lokalizację produktów higienicznych”.

Ta ściana pozwala naszym gościom zobaczyć świat oczami szefa kuchni. Mogą łatwo dostrzec, że starannie przygotowujemy posiłki i pracujemy w higienicznej kuchni najwyższej jakości. Nasze zasady pracy w kuchni są transparentne, a wszystkie szczegóły, które składają się na metody pracy zostały zoptymalizowane, abyśmy mogli zaspokajać wysokie oczekiwania zarówno w kwestii higieny, jak i jakości.

Sören Ledet

Najlepszy kelner w 2012 roku