Star-Buffet 2 - Rectangle.tif

Tork Xpressnap® sprawdza się na medal w ruchliwym Star Buffet

Bufety to gwarne miejsca. A Star Buffets nie jest wyjątkiem. W całej sieci każdego dnia wydaje się tysiąc posiłków i serwuje 150 dań. Tak duża sprzedaż wymaga systemu zarządzania jakością, wspomaganego przez skuteczne produkty i partnerów.

Bufety to gwarne miejsca. A Star Buffets nie jest wyjątkiem. W całej sieci każdego dnia wydaje się tysiąc posiłków i serwuje 150 dań. Tak duża sprzedaż wymaga systemu zarządzania jakością, wspomaganego przez skuteczne produkty i partnerów.
Jednym z partnerów Star Buffet jest firma Tork, która zaopatruje lokale w dozowniki i serwetki Xpressnap® już od 2011 roku. Choć serwetki mogą wydawać się drobiazgiem, kierownik Star Buffet w Bossley Park, Dudley Lo, przyznaje, że dzięki Tork Xpressnap® zaobserwował dużą różnicę. „Wcześniej układaliśmy serwetki w koszykach w kilku miejscach w lokalu” – wyjaśnia Lo, „a klienci brali całą garść, przechodząc obok nich”.
Lo musiał dokładać serwetki co 30 minut, co było czasochłonne i kosztowne. Z tym problemem mierzył się nie tylko Star Buffet przy Bossley Park, ale wszystkie lokale w Nowej Południowej Walii. 
Restauracje Star Buffet działają w klubach sportowych lub klubach RSL i mieszczą 350-800 osób. Biorąc pod uwagę posiłki wydawane w porze obiadu i kolacji oraz organizację wydarzeń i usługi cateringowe, zużycie serwetek było znaczące. Lo szukał rozwiązania tego problemu, gdy natknął się na Tork Xpressnap®. „Uznałem, że dozowniki wyglądają stylowo, są schludne, a do tego mają panele reklamowe AD-a-Glance” – powiedział Lo. 
Wymienne panele reklamowe AD-a-Glance na bocznej ściance dozowników Tork Xpressnap® umożliwiają umieszczenie wiadomości w doskonale wyeksponowanym miejscu. Natomiast dzięki darmowej aplikacji internetowej na stronie Tork łatwo je stworzyć samodzielnie. Do wyboru są gotowe szablony i zapewniona jest możliwość personalizacji.
Lo zamówił kilka dozowników Tork Xpressnap® i umieścił je w czterech miejscach dookoła bufetu przy Bossley Park. Rezultaty były zachwycające. „Goście szybciej biorą serwetki, więc nie tworzą zatorów przy bufecie i pobierają tylko jedną sztukę, a nie całą garść” – tłumaczy Lo. Duża pojemność i niskie zużycie oznaczają, że Lo uzupełnia serwetki tylko raz dziennie – to duża poprawa wobec dokładania serwetek co 30 minut. 
Tork Xpressnap® redukuje zużycie serwetek o 25%, ale w Star Buffet zredukował także bałagan i czas stania w kolejce, co czyni go uniwersalnym rozwiązaniem. 

Stosujemy system HACCP i uznałem, że Tork Xpressnap® pomaga utrzymać porządek, co przekłada się na większą higienę i bezpieczeństwo.

Dudley Lo

Kierownik w Star Buffet przy Bossley Park