BurgerProject Landscape.jpg

Projekt łączący odnawialność, wzornictwo i smak

Neil Perry z Rockpool Group jest kreatywnym szefem kuchni, który nie zapomina o środowisku, gdy wybiera swoich dostawców i składniki oferowanych przez siebie dań. Neil, zachęcony sukcesem Rockpool Bar and Grill Burger, postanowił wraz z dyrektorami, Trishą Richards i Davidem Doylem, „przybliżyć burgery ludziom” w ramach nowego projektu Burger Project realizowanego w Sydney.

Michael Clift, szef kuchni ds. rozwoju w Rockpool, który dzieli swój czas pomiędzy restauracje z grupy Rockpool, tłumaczy: „Tork Xpressnap® pasuje do ekologicznej filozofii Rockpool. Wybrałem Tork Xpressnap dla Burger Project ze względu na estetykę dozowników, wysoką jakość, atrakcyjną cenę i oczywiście kwestię odnawialności. Dozowniki zapewniają łatwą obsługę i uzupełnianie wkładów, a do tego świetnie wyglądają. Ponadto dozowanie odcinek po odcinku ogranicza ilość odpadów, co jest dobre i dla środowiska, i dla naszych wyników finansowych”. Nie dziwi zatem fakt, że wszystkie opakowania w Burger Project są biodegradowalne, a klientów zachęca się w sklepie do oddzielania resztek jedzenia od opakowań, które można poddać recyclingowi.
 
Nowy Burger Project na World Square ma ciekawą, industrialną atmosferę. We wnętrzu dominuje beton, ciepłe, szare drewno, odważne grafiki i nowoczesne meble. Dozowniki nablatowe The Tork Xpressnap dobrze pasują do wnętrza i zyskały przychylność architekta.
 
Wymienne panele reklamowe Ad-a-Glance idealnie nadają się do promowania dań dnia lub tygodnia. Michael mówi: „W panelach umieszczamy nasze logo, które zajmuje górną część dozownika”.
Jakie wybrał serwetki? „Stosujemy serwetki Natural, które w 100% pochodzą z surowca z recyclingu”. 
 
Aby zadbać o higienę rąk w kuchni, Michael wybrał dozownik do mydła w piance Tork oraz ręczniki do rąk Tork Xpress® z certyfikatem FSC. „Stosujemy mydło Tork, ponieważ jest antybakteryjne, a uzupełnianie wkładów mydła i ręczników jest bardzo łatwe”.   
 
Michael podsumowuje: „Tork i Burger Project łączy troska o odnawialność”. Troska ta jest wdrażana w praktyce.

Dozowanie odcinek po odcinku ogranicza ilość odpadów, co jest dobre i dla środowiska, i dla naszych wyników finansowych.

Michael Clift

Szef kuchni ds. rozwoju, Burger Project grupy Rockpool